رزین سنگ مادهای به شکل مایع و بیرنگ است که بر پایه کاپلی مرهای اکریلیک ساخته میشود. این مایع را بر روی نماهای سنگی یا دیگر سطوح به کار میبرند تا براق و ضدآب شود. رزین سنگ به صورت یک لایه نازک روی سطح سنگ را میپوشاند و با براق کردن آن جلوه زیباتری به نماها یا دیوارهای سنگی میدهد. درست است که رزین سنگ میتواند در زیبایی و نتیجه نهایی تأثیر مثبت داشته باشد اما استفاده از آن گاهی اشکالاتی به همراه دارد. اگر از رزین کیفیت پایین استفاده شود و یا روش انجام کار صحیح نباشد پس از مدتی ظاهر سنگ را تحت تأثیر قرار میدهد. برای مثال ممکن است لایههای رزین اصطلاحا ورقه شده و در برخی قسمتها برداشته شوند. قصد داریم در این مطلب از الیت اسلب درباره رزین سنگ و معایب آن همه نکات را بررسی کنیم.
اطلاعاتی درباره رزین سنگ
پیش از آن که به معایب رزین سنگ بپردازیم اجازه بدهید درباره کاربرد این ماده توضیحاتی ارائه نماییم. در برخی ساختمانها برای نمای خارجی یا دیوارها از متریال سنگی استفاده میکنند اگر سنگ نما خود دارای سطح صاف و براق نباشد یا به واسطه برشهای مختلف شفافیت خود را از دست بدهد، تأثیر نسبتا منفی در نتیجه نهایی و زیبایی کار خواهد داشت به همین دلیل است که برخی طراحان و معماران استفاده از رزین سنگ را پیشنهاد میکنند. این ماده به راحتی با یک قلم مو بر روی سطوح سنگی دیوار یا نما قرار میگیرد پس از پایان کار، رزین حالتی براق و خیس به سنگ میدهد همین ویژگی باعث میشود نما یا دیوار سنگی زیباتر به نطر برسد، همچنین رزین میتواند خلل و فرجهای سنگ و درزها را بپوشاند و سطوح را یکدستتر کند. امروزه از رزین سنگ بر روی سنگهای مصنوعی و یا سنگهای آهکی استفاده میشود. این ماده از نفوذ آب به سنگ جلوگیری کرده و مقاومت سنگ را افزایش دهد. همان طور که میدانید جذب آب در سنگ منجر به ایجاد ترک و نهایتا شکستگی میگردد. در بسیاری از دیوارهای آجرنما میتوانید تأثیر رزین سنگ را مشاهده کنید. تشخیص این ماده بر روی سنگ آسان است چرا که حالتی مصنوعی به سنگها آهکی و آجری میدهد. در این بخش تنها درباره کاربرد رزین سنگ صحبت کردیم. ممکن است این روش هم مانند بسیاری از تکنیکهای فرآوری سنگ معایبی داشته باشد. در بخش بعدی معایب رزین سنگ را بخوانید.
عیوب رزین سنگ
معایب رزین سنگ معمولا در کوتاه مدت مشاهده نمیشوند. بهتر است درباره استفاده رزین سنگ از افراد متخصص راهنمایی بخواهید شاید روشهای مفیدتری به شما پیشنهاد شوند که نسبت به رزین سنگ معایب کمتری داشته باشند. معایب رزین سنگ عبارتند از:
- رزین یا رزین اپکسی که بر روی سنگهای آجری و یا تراورتن قرار میگیرد به اشعه UV حساس است بنابراین دور از انتظار نیست که پس از مدتی تغییر رنگ دهد. از آن جایی که رزین بر روی تمام سطوح سنگ نما یا دیوار قرار دارد حتی اگر از بهترین سنگ تراورتن نما استفاده کرده باشید و بر روی آن لایه ای از رزین را اجرا کنید، رزین پس از مدتی که در معرض نور خورشید قرار گرفت به رنگ زرد کدر در میآید در نتیجه تمام نما یا دیوار کدر و زرد به نظر میرسند. در حالی که رزین سنگ را برای زیبایی بیشتر به کار بردهاید نهایتا رنگ سنگ را کدر میکند.
- اگر سطح سنگ کاملا خشک نباشد، نباید از رزین سنگ استفاده کرد معمولا پس از سنگ کاری چند روز صبر میکنند تا سطح سنگها خشک شود و بعد رزین را روی آن قرار میدهند بنابراین اگر دیوار یا نمای مورد نظر شما در منطقه یا محیطی مرطوب است نباید از رزین سنگ استفاده کنید در این صورت رزین هرگز خشک نمیشود و تا مدتها به حالت چسبنده باقی میماند. چسبندگی رزین گرد و غبار محیط را به خود جذب کرده و ظاهر کار را کاملا کدر خواهد کرد.
- برای این که رزین سنگ اثرات ضد آب داشته باشد، لایه ضخیمی از آن بر روی سنگ قرار میگیر پس اگر رزین سنگ را با آب یا تینر رقیق کنید و سپس به کار ببرید، خاصیت ضد آب چندانی نخواهد داشت. از طرفی رزین سنگ غلیظ نتیجه کار را تا حد زیادی مصنوعی نشان میدهد.
- چنانچه از رزین کیفیت پایین استفاده شود، در مدت کوتاهی ترک میخورد. همچنین ممکن است لایه لایه شده و ظاهر نما را خراب کند. رزینهایی که کیفیت پایینی دارند در مقابل نور خورشید در فرصت بسیار کوتاهی زرد و کدر میشوند.